W jakim banku założyć konto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zajas
    Rider
    • 2009
    • 631

Zamieszczone przez thearchitect
    Generalizuję, ale kto bierze kredyt na 20-30 lat nie analizując kazdego słówka w umowie?
    3/4 naszego kraju.....

i można by było, wybiegając mocno do przodu, się zapytać retorycznie- dlaczego CI co kredytów nie brali mieli by płacić na błędy tych co wzięli? bo chyba nie myślicie że banki dołożą do tego z własnej kieszeni....

Komentarz

• westwi78
      RS
      • 2008
      • 2940

Tylko ze wątek jest tak,i że te de facto nie były tak naprawdę walutowymi a dwa banki miały możliwość wpływania na kurs... ja poczekam na pierwsze wyroki sądów.

Oni ich nie chcą "unieważniać" i nie spłacać - chcą spłacać po kursie z dnia zawarcia umowy.

Przedsiębiorcy wygrywają procesy w sprawie opcji walutowych, a to na podobnej zasadzie się odbywało

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9942
        • Ford

Zamieszczone przez westwi78
        Tylko ze wątek jest tak,i że te de facto nie były tak naprawdę walutowymi a dwa banki miały możliwość wpływania na kurs... ja poczekam na pierwsze wyroki sądów.

Oni ich nie chcą "unieważniać" i nie spłacać - chcą spłacać po kursie z dnia zawarcia umowy.

Przedsiębiorcy wygrywają procesy w sprawie opcji walutowych, a to na podobnej zasadzie się odbywało
        Ja nie rozumiem czemu oni chcą kredyt spłacać po kursie z dnia zawarcia umowy...
        Jak ktoś mi mówił o ryzyku kursowym to wiedziałem, że jak nie będę miał szczęścia i kurs wystrzeli, to i moje zadłużenie przeliczone na złotówki wzrośnie. Nie chciałem ryzykować i wziąłem kredyt złotówkowy i dziś już dawno o nim nie pamiętam, a brak ryzyka kursowego pozwalał mi spać spokojnie. Faktem jest także, że po całej tej zawierusze z kursem franka mój kredyt złotówkowy wcale finalnie nie był droższy od frankowego...
        A teraz "frankowicze" nagle się zorientowali że ktoś ich "wkręcił" we franka i chcą się z zapisów umowy nie wywiązywać, bo frank jest za drogi...
        Ciekawe, czy byliby zainteresowani spłacaniem rat po kursie z dnia zawarcia umowy, gdyby frank z jakiegoś powodu kosztował połowę tego, co w dniu podpisania tejże umowy...?
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• endryu
          RS
          • 2006
          • 3777
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Alior Bank Konto Wyższej Jakości

Szanowni forumowicze :!:
          Jakie macie zdanie, opinie (może ktoś ma takie konto) w temacie konta osobistego dla klientów indywidualnych, korzystania z konta głównie przez internet (przystępność obsługi) w Alior Bank Konto Wyższej Jakości
          Proszę o opinie.
          O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
          O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
          =================================================

Komentarz

• endryu
            RS
            • 2006
            • 3777
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Biszczu
            co jakiś czas podwyższali mi opłaty a to za kartę a to za prowadzenie konta etc
            A jak to się ma do gwarancji 0 za wszystko przez 5 lat :?:
            W tabeli opłat i prowizji w dziale C.Pozostałe opłaty poz.11.2 Abonament miesięczny miesięcznie (opłata pobierana raz niezależnie od liczby posiadanych rachunków) 7 zł.
            Biszczu, z jakiego banku-usług korzystasz :?:
            Ja z BZWBK Konto Godne Polecenia z kartą MasterCard Payback Omni i od 30.03.2015 r. zmieniają opłaty :idea:
            O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
            O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
            =================================================

Komentarz

• danielus7
              Drive
              • 2012
              • 88
              • Octavia I (1U2)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Proponuje konto w mBanku..używam od wielu lat i według mnie najlepsze. Ponadto opcje oszczędzania, fundusze, inwestycje - to wszystko pod ręką.

Komentarz

• parasite
                L&K
                • 2011
                • 1368

Biszczu, ja mam.
                AGR 112KM, 232Nm
                Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• parasite
                  L&K
                  • 2011
                  • 1368

Biszczu, bank to FM Bank a teraz to chyba BIZ Bank. Ja tam tylko oszczędności trzymam. System prosty do bólu. Apka na Androida nawet ok. Generalnie raz coś tam niby mi kasę naliczyli ale przelewu nigdzie w historii nie było. Zależy do czego ktoś tego konta używa. Do prostego płacenia kartą i raz na jakiś czas zrobić przelew konto wystarczające. Generalnie bank jak każdy inny tylko z kontaktem może być problem bo infolinia chyba nie działa całą dobę.
                  AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• aro_40
                    RS
                    • 2007
                    • 1529
                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez danielus7
                    Proponuje konto w mBanku..używam od wielu lat i według mnie najlepsze. Ponadto opcje oszczędzania, fundusze, inwestycje - to wszystko pod ręką.
                    a ja zrezygnowałem z mBanku po tym jak mi kazali zlinkowac się z Facebookiem bo coś tam... :twisted: :twisted: :twisted:
                    If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Nie kazali, tylko bawia sie jak inni w konto dla mlodych. Generalnie to dalej koszt tego konta jest znozny. W takim BZWBK koszt konta miesiecznie 10zl + platne przelewy :lol:
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• maksiu
                        RS
                        • 2011
                        • 11466

Trochę z innej beczki:
                        IBM X-force poinformował, że polskie banki zostały zaatakowane przez złośliwe oprogramowanie - GozNym. To najszerzej zakrojony tego typu atak w Polsce - zaatakowano 17 banków komercyjnych oraz 230 banków spółdzielczych.

a "my" narzekamy na mulenie forum i błąd 503 ...
                        ponarzekajcie trochę w banku na to co obecnie się dzieje :idea:
                        Paweł

Komentarz

• parasite
                          L&K
                          • 2011
                          • 1368

maksiu, https://niebezpiecznik.pl/post/gozny...polskie-banki/

Nie ma co panikować
                          AGR 112KM, 232Nm

Komentarz

• maksiu
                            RS
                            • 2011
                            • 11466

parasite, u mnie zero paniki. Jako pracownik banku spółdzielczego (bezpośrednio niedotkniętego atakiem) potwierdzam, że coś się wczoraj działo - nie miałem możliwości dokonać płatności kartą przez PayU, dzisiaj w rozliczeniach międzybankowych opóźnienia (dostajemy tylko lakoniczne informacje, że takie opóźnienie nastąpiło ale bez podania konkretnej przyczyny). Media chyba zbytnio sprawę nagłośniły nieadekwatnie do skali zjawiska.
                            Paweł

Komentarz

• ikwiecien
                              Classic
                              • 2016
                              • 1

Widze, ze wyżej został polecony mBank. Jak najbardziej, przoduje w rankingach i nie wymaga opłat, ale co chwile są jakieś przerwy techniczne w dostępie. Nie polecam
                              Konta-oszczednosciowe.blogspot.com - tanie kredyty konsolidacyjne

Komentarz

• dekoman
                                Drive
                                • 2016
                                • 42
                                • Octavia III (5E3)

BPH ewentualnie Pocztowy. Na poczcie mają tańsze oferty utrzymania konta. BPH solidność.
                                Pozdrawiam

Komentarz

• Lukii
                                  Rider
                                  • 2015
                                  • 562

Każdy bank jest dobry do wysokości sumy ubezpieczenia.
                                  Powyżej lipa
                                  Lukii

Mój Brokuł

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9942
                                    • Ford

Mam drugie konto w Millenium, bo bez niego nie można mieć lokat - ale mnie wkurzają i chyba znów się wymiksowuję.
                                    Byłem u nich ze 3 razy z chęcią wynegocjowania "dobrej" oferty na lokaty. Oczywiście nic nie dało się zrobić. Więc postanowiłem wyjąć od nich pewną kwotę i przenieść do swojego podstawowego banku - i co...? I zadzwoniła miła Pani i powiedziała, że mogą mi zaproponować 2,4%/6m-cy na to, co wyjąłem jak włożę z powrotem. Odpowiedziałem, że jak te 2,4% dadzą na wszystko co mam, to może przestaną wyjmować... Zobaczę czy zgodzą się na moje warunki...
                                    Adam... Używam:

Komentarz

• maksiu
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 11466

Agamek12, widac wyciagnales jakas konkretniejsza sumke albo bank jest przekredytowany i potrzebuje bazy depozytowej
                                      Paweł

Komentarz

• Agamek12
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 9942
                                        • Ford

maksiu, było to troszkę więcej niż "na waciki"...
                                        Adam... Używam:

Komentarz

• maksiu
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 11466

Agamek12, w moim przypadku na rynku miedzybankowym mamy o wiele mniej oprocentowane depozyty niz Tobie oferuja. U mnie tez jest inna sytuacja bo jestesmy typowo depozytowi i mamy sporą nadplynnosc. Ludzie u nas nie dostaja wiecej jak 1,0% w skali roku :| Jako klient masz pelne prawo do tego aby negocjowac warunki wiec zycze cierpliwosci w negocjacjach i powodzenia
                                          Paweł

Komentarz

Pracuję...